SZKOŁA KULINARNYCH MISTRZÓW

Opinie klientów

W ciągu ostatnich dwóch lat kilkakrotnie prosiliśmy p. Daniela o przygotowanie dań w związku z różnymi okazjami. Autorskie potrawy o niesamowitym smaku i artystycznym wyglądzie bez wyjątku były urzekające, a konsumenci za każdym razem pozostawali na długo pod wielkim wrażeniem. A trzeba zaznaczyć, że jeden z obiadów serwowany był dla prominentnych gości, przybyłych z Włoch, Kanady, Polski, Brazylii i Stanów Zjednoczonych. Jesteśmy p. Danielowi niezmiernie wdzięczni nie tylko za kucharskie mistrzostwo, lecz także za otwartą, pełną uśmiechu postawę oraz umiejętność dzielenia się swoimi talentami.

Księża Zmartwychwstańscy ze Stryszawy

Szkolenie jakie prowadził p. Daniel Jakubiec w puławskim Zakładzie Aktywności Zawodowej najkrócej można zobrazować hasłem: profesjonalizm w każdym calu. Przede wszystkim pochwalić należy sposób przeprowadzenia szkolenia- Prowadzący w sposób przystępny, otwarty, dopasowany do możliwości swoich słuchaczy dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem. Potrafił zaangażować i zmotywować do działania wszystkie osoby biorące udział w szkoleniu. Po wtóre trzeba docenić sposób przedstawienia potraw, ich aranżację – zwraca uwagę nowatorskie podejście do kunsztu kulinarnego, które wyrażało się w zaskakującym łączeniu smaków, kreatywności i staranności, na skutek czego prezentowane potrawy były niepowszednie – proste w wykonaniu, a zarazem cieszące oko i podniebienie. Chcieliśmy życzyć sobie i innym jeszcze więcej tak udanych szkoleń, a Panu Danielowi dalszych sukcesów na niwie zawodowej.

Joanna Stadler

W Powiatowym Zakładzie Aktywności Zawodowej w Łęcznej odbyło się szkolenie gastronomiczne, które prowadził Pan Daniel Jakubiec. Brali w nim udział pracownicy naszego zakładu co co dzień pracujący w kuchni i barku. Tematyka szkolenia była dość obszerna, obejmowała przygotowanie róznego rodzaju mięs, rolad, galantyn, zup, sosów a także sałatek oraz deserów. Pan Daniel w przystępny sposób zdradził nam tajniki swojej kuchni, pokazał jak można bawić się gotowaniem by było ono łatwe i przyjemne.

Szkolenie oprócz możliwości zdobycia wiedzy było też świetną okazją do fajnej zabawy. Na koniec były wspólne fotografie i rozdanie pamiątkowych certyfikatów. Pragniemy podziekować Panu Danielowi za ciekawy i angażujący sposób prowadzenia spotkania. Nowe treści, jakie uczestnicy przyswoili podczas szkolenia sukcesywnie wykorzystywane są w codziennej pracy.

Danuta Grzechnik

W dniu 24.10.2022r. zostały przeprowadzone kolejne warsztaty kulinarne dla uczestników Hufca Pracy w Żywcu, uczniów klasy III, Branżowej Szkoły I stopnia. Szkolenie odbyło się w nowoczesnej sali gastronomicznej w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu.

Prowadzący – trener kulinarny, szef kuchni Pan Daniel Jakubiec, przekazał praktyczną wiedzę kulinarną, sprawnie  prowadził młodzież przez tajniki sztuki kulinarnej. Pokazał różne techniki:  sous-vide, kiszenie warzyw, emulgowanie, smażenie itp. Tematem zajęć było wykorzystanie warzyw w kuchni. Uczestnicy, według wskazówek, przygotowali: ratatuj zapiekany z serem, rosti z cukinii i ziemniakami z sosem borowikowym, sałatka z ogórka, zupa krem z białych warzyw i konfitowanego czosnku, zupa krem z ajwaru i pomidorów na styl arabski z kurczakiem sous vide. Danie to kaczka z sosem mięsnym z pure ziemniaczanym, posypana pudrem grzybowym, przyozdobiona sianem z pory.

Młodzi kucharze zafascynowani byli nowymi technikami gotowania i kreowaniem sztuki kulinarnej. Bardzo dziękujemy Panu Danielowi Jakubcowi za współpracę i profesjonalne przygotowanie szkolenia, już myślimy o następnych warsztatach.

OHP Żywiec

Witam. Nazywam się Emilia Durka i jestem nauczycielem uczącym przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Zawodowych Nr. 2 w Kutnie. Kilka lat temu będąc w komisji degustacyjnej na pewnym konkursie poznałam fantastycznego człowieka. Zwrócił on szczególną moją uwagę, gdyż pałał on wielką miłością do gotowania. I jest tak dalej. Dalej kocha to co robi. Tak, to mowa o mistrzu kulinarnym – Danielu Jakubcu.

Postanowiłam zaprosić pana Daniela do mojej szkoły, by choć w niewielkim stopniu zaraził nas miłością do gotowania i pokazał, że może ono zaskakiwać i zarazem wyśmienicie smakować. I tak się stało.

Super miła, niesamowicie luźna atmosfera oraz rewelacyjnie przygotowane potrawy pod okiem Mistrza Daniela sprawiły, że długo po ich zakończeniu chcieliśmy  do nich wrócić, a już na pewno coś podobnego przyrządzić w swoich domach, aby mieć namiastkę tego, co przeżyliśmy podczas ich przygotowywania.

Niektórzy z nas przełamali niechęć do gotowania bo nawet zrobienie puree z ziemniaków czy galantyny okazało się nie ciężką pracą a świetną zabawą :-). Dużo się dowiedzieliśmy i spędziliśmy cudownie czas.

Ciekawe warsztaty, mnóstwo wiedzy, smaków, nowości w kameralnej i baaardzo sympatycznej atmosferze. Cierpliwy prowadzący- żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi plus ciekawostki i dygresyjki w gratisie – bezcenne.

Polecamy warsztaty z mistrzem Danielem Jakubcem zarówno pod kątem merytorycznym jak i jako sposób na oderwanie się od codzienności. Czekamy z niecierpliwością na kolejne spotkanie. Pozdrawiam.

Emilia Durka

KONTAKT:

Akademia gotowania
Szkoła kulinarnych mistrzów
Daniel Jakubiec
tel. 601 056 653
mail: info@kulinarnaszkola.pl

Dołącz do nas na Facebooku!